طرح سنای آمریکا برای ممنوعیت صدور ویزا برای خاندان سعودی-راهبرد معاصر

طرح سنای آمریکا برای ممنوعیت صدور ویزا برای خاندان سعودی

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تلاش دارد طرحی را به تصویب برساند که طبق آن اعضای خانواده پادشاهی سعودی به علت مسائل حقوق بشری امکان سفر به آمریکا را نداشته باشند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۱ - ۲۱ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 12
کد خبر: ۱۶۱۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  جمهوری‌خواهان مجلس سنای آمریکا در پی تدوین قانونی هستند که مانع از صدور ویزا برای اعضای خانواده سلطنتی سعودی به علت مسائل حقوق بشری برای سفر به این کشور شود. قانونی که رئیس‌جمهور آمریکا امکان وتوی آن را نداشته باشد.

 

نشریه تایم با انتشار این خبر نوشت که «جیم ریچ» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا از ایالت «آیداهو» قصد دارد از این طرح رونمایی کند. طرحی که در صورت تبدیل شدن آن به قانون می‌تواند صدها نفر از اعضای خانواده پادشاهی سعودی را از سفر به آمریکا منع کند.

 

«جیم ریچ» نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این قانون تلاش دارد تا روابط میان ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی را در ابعاد مختلف تغییر دهد و همچنین ابراز امیدواری کرد که باقی اعضای سنا نیز از آن حمایت کنند.

 

او تأکید کرد: « همه ما در خصوص این که نیاز به چشم‌اندازی برای تغییر رفتار عربستان سعودی داریم؛ هم نظر هستیم و این قانون می‌تواند تأثیر واقعی در این مورد بر جای بگذارد.»

 

چند تن از دموکرات‌ها از جمله «جین شاهین» از ایالت «نیوهمپشایر» نیز از این طرح حمایت کرده‌اند و طبق برنامه‌ریزی کمیته روابط خارجی قرار است در همین ماه جاری این طرح در کنار طرح «باب مِنندز» برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان سعودی و اعمال تحریم‌ها علیه این کشور در رابطه با موضوع جمال خاشقچی، به رأی گذاشته شود.

 

سناتور «لیندسی گراهام» از ایالت کارولینای جنوبی که هم‌پیمان ترامپ محسوب می‌شود نیز در این طرح مشارکت دارد.

 

از سوی دیگر به نوشته پایگاه بلومبرگ، طبق طرح «جیم ریچ» قانون منع صدور ویزای برای اعضای خانواده پادشاهی سعودی تا زمانی که این کشور پیشرفتی در زمینه حقوق بشر نشان ندهد ادامه خواهد یافت و این پیشرفت می‌بایست از سوی تیمی به سرپرستی وزارت خارجه آمریکا تأیید شود و احتمالا مستلزم آزادی دهها نفر از زندانیان در عربستان است.

 

همزمان با ارائه این طرح، «جیم ریچ» تلاش می‌کند که امضای ترامپ را برای قانونی شدن آن بگیرد و به نظر می‌رسد این طرح حمایت ضمنی کاخ سفید را نیز به همراه دارد و برخی اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفت‌و‌گوهایی را با اعضای دولت ترامپ انجام داده‌اند.

 

در همین راستا، «آگنس کالامار» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اعدام‌های خارج از چارچوب قانون نیز روز سه‌شنبه گذشته گفت که آمریکا باید در خصوص نتایجی که در خصوص قتل جمال خاشقچی به دست آورده، دست به اقداماتی بزند.

 

او که در کنفرانسی در لندن در جمع گروههای حقوق بشری سخنرانی می‌کرد، گفت که به نفع آمریکاست که اقدامی در این خصوص اتخاذ کند.

 

کالامار در ۲۹ خردادماه گذشته درباره تحقیقات قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد ریاض در کنسولگری سعودی در استانبول گفته بود که «مدارک معتبری از دست داشتن مقامات عالی‌رتبه سعودی از جمله «محمد بن سلمان» ولی‌عهد این کشور در تحقیقات حول قتل خاشقچی به‌دست آمده است».

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده